Opleidingsschool

Stage
Op Montessorischool Ede lopen jaarlijks verschillende studenten stage. Dit zijn studenten van onder andere de volgende opleidingen:

  • Leraar basisonderwijs (Pabo)
  • Leraar basisonderwijs (Academische Pabo)
  • Onderwijsassistent

Maar ook oud-leerlingen die voor hun V.O. school een maatschappelijke stage lopen, zijn van harte welkom.

Onderdeel van het team
Wij werken graag samen met studenten. Als student krijg je ruimte om samen met de leerkracht het onderwijs in de groep te verzorgen. We bespreken onze ervaringen en geven je feedback. Ook staan we open voor feedback van jou; sterker nog, dat verwachten we van je! Er is veel persoonlijke aandacht voor jou en je ontwikkeling.

Studenten binnen de school zorgen voor dynamiek: ze brengen nieuwe ideeën en inzichten de school in. Hier leren wij als school van! Ook voeren studenten onderzoek uit naar thema's die voor ons onderwijs van belang zijn. Dit levert nieuwe kennis op en helpt Montessorischool Ede verder.

We werken vanuit een positief klimaat met wederzijds respect. We zien jouw kwaliteiten en helpen deze te versterken. Je wordt gezien als collega (in opleiding) en mag deelnemen aan diverse activiteiten die te maken hebben met jouw toekomstige beroep. Naast het (uiteraard) geven van lessen en het uitvoeren van activiteiten met kinderen, gaat het daarbij bijvoorbeeld (indien relevant) ook om deelname aan teambijeenkomsten, werkgroepen, het bijwonen van oudergesprekken e.d..

Interesse?
Spreekt onze school je aan en ben je op zoek naar een uitdagende stage waarin je veel mag en waarin veel van je gevraagd wordt? Stuur dan een e-mail met motivatie naar onze stagecoördinator Inge Westerd-Bodingius (i.westerd-bodingius@proominent.nl).

 

"Tijdens mijn stageperiode op de Montessorischool in Ede, voelde ik mij welkom en was er veel ruimte voor eigen ontwikkeling" Julia, 1e-jaars student Pabo HAN

 

 

"Ik heb stagegelopen op beide locaties en heb me meteen heel thuis gevoeld op Montessorischool Ede. Er werd echt met me meegedacht en gekeken naar wat paste bij mijn ontwikkeling. Het is fijn om te zien dat de school vertrouwen uitdraagt naar zowel haar leerlingen, als stagiaires. Ik voelde me hier echt onderdeel van het team!"

Samirah, Lio-stagiaire Pabo HAN